Barn og sunn mat

Liker ikke barnet ditt grønnsaker og fisk? Mange foreldre sliter med å få i barna sine sunne matvarer. Tare er kanskje ikke barnets førstevalg, men våre knuste tareprodukter kan i passende mengder lett kamufleres i spaghettisaus, taco, kjøttkaker, supper… og vipps så har poden fått i seg viktige vitaminer og næringsstoffer som trengs for barn i vekst!

Her er noen gode tips og triks som kan hjelpe når du skal få barna med på å spise sunnere mat.

1. La barna være med på matlagingen.

Enten det er brokkoli, et stykke laks eller en sunn dose tare de skal ha i seg, kan det være en god idé å involvere de i matlagingen. Barn i alle aldre kan være med så lenge du gir de overkommelige oppgaver. Selv en liten tass kan vaske poteter eller være med å putte gulrøttene oppi kjelen. De kan i hvert fall klare å kverne litt Taremix over suppa mens den koker!

Dette er et vanlig tips å gi foreldre når det kommer til matlaging. Blir barna involvert i prosessen vil de føle eierskap, og terskelen for å smake blir lavere. De vil jo selvfølgelig være nysgjerrige på hva de har laget!

2. Det de ikke vet har de godt av!

Denne er ganske enkel, bare snik det inn i maten. Ikke fortell barna at du har tilsatt tang og tare. Bare dryss litt i suppa eller over biffen sammen med det andre krydderet. Tang og tare har ikke veldig sterk smak når det brukes i en større rett med mye annet godt. Det skal nok mye til at de merker annet enn at det kanskje smaker litt bedre enn vanlig 😉

Bare vær OBS på at det kanskje ikke er en god idé å avsløre trikset ditt etterpå og gni det inn at de har spist noe de ikke visste at de skulle få i seg. Da er ikke bare trikset avslørt, men de mister tillit til deg og matlagingen din.

3. Litt og litt!

Om barna dine er vant til å spise egg og bacon har du en gylden anledning til å introdusere de for tang og tare. Tenk at du skal ta deg god tid til å gjøre de vant med smaken, og begynn helt i det små. Kanskje bare noen bittesmå flak av f.eks Flammehav eller Taresalt over eggene. Uken etter tar du et par flak til. Etter et par måneder vil du være oppe i en god mengde av sunne næringsstoffer som barna får i seg med den deilige Søndagsfrokosten.

4. Spill på lag med tang og taren.

Tang og tare har mye umami i seg. Det er en av de 5 grunnsmakene, og er den som er vanskeligst å identifisere. Dette er fordi umami fungerer mer som en smaksforsterker enn en egen smak man kan kjenne igjen. Den hever smaken på det du tilsetter det til, på samme måte som soyasaus, ketchup og sopp.

Så tenk her at du kan tilsette dette til nesten hva som helst som barna allerede liker, og så vil det bare være med på å forsterke smaken.

Lasagne med tang og tare? Absolutt.
Kjøttboller og spagetti med tang og tare? Selvsagt!

5. La være å påpeke at det er noe spesielt og rart.

Du kjenner jo barna dine best, og kanskje de bare blir nysgjerrige om du sier de skal få smake på noe rart? Men de fleste barn blir nok skeptiske om du starter med å si at;
«Dette er noe utrolig spesielt og underlig, og jeg vet ikke om dere vil like det. Det er ganske rart og kanskje litt ekkelt. Vil dere smake??»

Når du skal introdusere tang og tare så kan du tenke på det på samme måte som om det var oregano eller dill. Det har en helt naturlig rolle i matlagingen og det er ingen grunn til å behandle det annerledes enn salt og pepper.

Hva er dine erfaringer med å få barna til å spise sunne ting de kanskje er litt skeptiske til?

Har du noen egne tips som kanskje kan hjelpe? Kommenter gjerne under artikkelen 🙂

Kommentar

Tang og tare;
Den Ultimate Guiden!

Her kan du lese alt du ikke visste du ville vite om supermaten fra havet. Fra vikingene til skjønnhetsindustrien, tang og tare har mange bruksområder!

Siste innlegg

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0,00

VELKOMSTGAVE TIL DEG!

10% RABATT

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få rabattkoden tilsendt på mail.

Rabattkoden gjelder alle varer i nettbutikken.