Historien om Tekslo

Tekslo Seafood er en bedrift bestående av tre gründere som alle har vokst opp ved havet. Her har vi opparbeidet oss en genuin interesse for å formidle de unike egenskapene tang og tare har som supermat og smaksforsterker.

Sammen har vi en drøm om å skape en fornybar og bærekraftig næring basert på tang og tare. En næring som bygger på gode gamle mattradisjoner, som vi har oppdatert med ny kunnskap og teknologi.

Vi ønsker å gjøre denne spesielle grønnsaken til et naturlig innslag på matbordet, og det vil vi få til ved å tilby smakfulle produkter til bruk i matlaging, eller som snacks – både privat og i næringsvirksomhet.

Bærekraftig produksjon er ett av våre viktigste fokusområder. Vi høster viltvoksende tang og tare for hånd, fra holmer og skjær. Prosessen foregår alltid på ulike beliggenheter, slik at vi ikke hindrer tilbakeveksten av plantene. Deretter tørker vi plantene i egenutviklede tørkerom bygget innenfor rammene av tradisjonelle naust.

Høsteområdene våre befinner seg i havgapet ved Tekslofyret, vest for Tofterøy på Sotra. Med perfekte strømforhold, ren og klar sjø med høyt næringsinnhold, uten fiskeoppdrett eller andre forurensende elementer, er det optimale vekstvilkår for plantene. Dette gjør at vi kan høste tang og tare av den aller ypperste kvalitet.

Der Atlanterhavet møter Nordsjøen, og langs kysten vår, har våre forfedre livnært seg av havet i tusener av år. Før i tiden var tang og tare en livsviktig kilde til vitaminer, mineraler, kalsium og jod. Senere ble det brukt mest som fôr til husdyr, eller gjødsel til marken.

I dag er tang og tare en underutnyttet og til dels glemt naturressurs. Denne spesielt næringsrike grønnsaken fra havet, sorteres i dag under kategorien supermat – samtidig som det er som en delikatesse å regne – tilberedt på riktig måte.

Vi ønsker å nå ut til flest mulig med kunnskap om dette næringsrike og rene naturproduktet, slik at det igjen kan bli en del av kostholdet til folk flest.

Har du spørsmål, eller usikker på bruk av tang og tare i maten?
Ikke nøl med å send oss en mail til; info@teksloseafood.no

 

Kommentar

Tang og tare;
Den Ultimate Guiden!

Her kan du lese alt du ikke visste du ville vite om supermaten fra havet. Fra vikingene til skjønnhetsindustrien, tang og tare har mange bruksområder!

Siste innlegg

Item added to cart.
0 items - kr 0,00