Saftig pai med søl og salmalaks!

Ingredienser

  1. 4 egg
  2. 150 ml fløte
  3. 50 gr parmesan
  4. 10 gr søl
  5. 200 gr salmalaks
  6. 2 små sjalottløk
  7. 0,5 dl hvitvin
  8. Salt og pepper
Pai_Samla_Header
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Instruksjoner for denne oppskriften

Sjalottløk hakkes og surres lett i olje. Tilsett hvitvin og kok inn.
Søl bløtlegges i vann i 10 min, hell av vann, tørk taren og kutt i småbiter.
Salmalaks deles i små terninger, og parmesanen raspes.
Visp eggene sammen og tilsett fløte, parmesan, søl, løk og laks.
Smak til med salt og pepper.
Paideig
  1. 220 g hvetemel
  2. 120 g kaldt smør
  3. 1/2 ts salt
  4. 3 ss kaldt vann
Smuldre sammen hvetemel, salt og kald smør, tilsett vann og kna til en smidig deig. Sett kaldt i 30 min. Kjevle ut en tynn leiv, legg i paiformen (24 cm), stikk noen hull m gaffel, og forstek v 180 gr i ca 12 min. Eventuelt kan du bruke ferdig paideig eller butterdeig.
Hell over eggeblandingen og stek ved 180 gr. til eggestanden er fast, ca 25-30 min.

Del dette innlegget med dine venner

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Item added to cart.
0 items - kr 0,00