Er tang og tare «Superfood»?

Hva er egentlig definisjonen på superfood, eller supermat som vi sier her i Norge?

Det finnes ikke noe helt klart svar på dette. Det er ingen vitenskapelig betegnelse, og ei heller finnes det noen organisasjon eller statlig organ som godkjenner bruken av ordet. Derfor kan nesten hvem som helst, kalle hva som helst for supermat.

Skal man forsøke å lage en definisjon vil den høres litt ut som dette;

Supermat er matvarer som har et uvanlig høyt innhold av vitaminer, mineraler, enzymer og annet som har en spesiell helsegevinst.

Når det gjelder tang og tare spesifikt så vet vi at det de fleste arter har uvanlig høyt innhold av diverse vitaminer og mineraler. I enkelte arter så mye som 70 ulike!!

Det går spesielt i Jod, kalsium C-vitamin, B12, D og mange fler.

Selv om vi ikke kan legge ekstensiv forskning i bordet på helsegevinstene av å spise tang og tare, så vet vi at mange av disse stoffene kan være vanskelig å få gjennom andre matvarer. Ikke bare smaker det godt, men det gir kroppen tilgang på næringsstoffer som elles kan være vansklelig å finne i sin rene form.

Så er tang og tare superfood? Ja. Følger vi den definisjonen som de fleste i matvareindustrien er enige om, så vil vi med god samvittighet kalle tang og tare for supermat.

Leave a Replay

Tang og tare;
Den Ultimate Guiden!

Her kan du lese alt du ikke visste du ville vite om supermaten fra havet. Fra vikingene til skjønnhetsindustrien, tang og tare har mange bruksområder!

Abonner på vårt nyhetsbrev og aldri glipp av en ny oppskrift!

Siste innlegg

Follow Us