Hvem er vi?

TEAM TEKSLO

Runar Sjøsaker

Runar Trellevik

Rober Sjøsaker

Robert Trellevik

Jan Petter Sjøsaker

Jan Petter

Tekslo Seafood er en bedrift bestående av tre gründere som alle har vokst opp ved havet. Her har vi opparbeidet oss en genuin interesse for å formidle de unike egenskapene tang og tare har som supermat og smaksforsterker.

Sammen har vi en drøm om å skape en fornybar og bærekraftig næring basert på tang og tare. En næring som bygger på gode gamle mattradisjoner, som vi har oppdatert med ny kunnskap og teknologi.

Vi ønsker å gjøre denne spesielle grønnsaken til et naturlig innslag på matbordet, og det vil vi få til ved å tilby smakfulle produkter til bruk i matlaging, eller som snacks – både privat og i næringsvirksomhet.

Bærekraftig produksjon er ett av våre viktigste fokusområder.

Vi høster viltvoksende tang og tare for hånd, fra holmer og skjær. Prosessen foregår alltid på ulike beliggenheter, slik at vi ikke hindrer tilbakeveksten av plantene. Deretter tørker vi plantene i egenutviklede tørkerom bygget innenfor rammene av tradisjonelle naust.

Høsteområdene våre befinner seg i havgapet ved Tekslofyret, vest for Tofterøy på Sotra. For arter som finnes i begrenset volum i Norge, samarbeider vi med nord-europeiske aktører som høster taren etter samme metode og kvalitetsstandard. 

Med perfekte strømforhold, ren og klar sjø med høyt næringsinnhold, uten fiskeoppdrett eller andre forurensende elementer, er det optimale vekstvilkår for plantene. Dette gjør at vi kan høste tang og tare av den aller ypperste kvalitet.

Der Atlanterhavet møter Nordsjøen, og langs kysten vår, har våre forfedre livnært seg av havet i tusener av år. Før i tiden var tang og tare en livsviktig kilde til vitaminer, mineraler, kalsium og jod. Senere ble det brukt mest som fôr til husdyr, eller gjødsel til marken.I dag er tang og tare en underutnyttet og til dels glemt naturressurs så det er nå på tide å få den frem i lyset igjen.

Vi ønsker å nå ut til flest mulig med kunnskap om dette smakfulle og rene naturproduktet, slik at det igjen kan bli en del av kostholdet til folk flest.

VÅR MISJON ER Å FÅ TANG OG TARE TILBAKE PÅ BORDET

Om oss 9
Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0,00

VELKOMSTGAVE TIL DEG!

10% RABATT

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få rabattkoden tilsendt på mail.

Rabattkoden gjelder alle varer i nettbutikken.