5 ting du ikke visste om taco

Sjøsaker Taco

Hele 400.000 nordmenn – 8,2 prosent av hele befolkningen – spiser taco hver fredag. Er det deg? Da bør du prøve vårt Tacokrydder!

Her er fem ting du antagelig ikke visste om hvordan tacoen ble det den er i dag:

  1. Ingen vet helt sikkert hvor tacoen kommer fra. Mange tror taco er en eldgammel rett fra de gamle aztekernes tid. Men det er ingen tegn til taco før på 1800-tallet, og da fra sølvminene i Mexico.
    Det eneste man har funnet rundt navnet taco er ordet man brukte for eksplosivene de brukte, som var pakket inn i papir. Det første bruken av ordet taco i tekst som man vet om, var miner’s taco.
  2. Tacoskjellet ble ikke oppfunnet før på 1940-tallet og patentert av en meksikansk restauranteier. Men det er Glen William Bell, mannen bak Taco Bell, som har tatt æren.
    Om det ikke var ham som oppfant taco, var det i alle fall Bell som gjorde taco om til en fast food-industri, noe som har gjort ham verdenskjent i dag.
  3. Mais var selve grunnpillaren i livene til mesoamerikanerne. Mais ble sett på som livets frø, og man trodde Gud skapte menneskene ut fra mais. Det gjorde det vanskelig for europeerne som ville ta over landet deres, når de måtte kjempe mot denne lokale godsaken overalt.
  4. På 60-tallet tok det flere timer å lage tortillalefser. Så ble det oppfunnet en maskin som lot kokkene lage tortilla på to sekunder, som revolusjonerte hele tacobransjen.
  5. Bertha Haffner-Gingers California Mexican-Spanish Cookbook var den første kjente engelskspråklige taco-kokeboken, utgitt i 1914. I den står det at taco består av stekt oksekjøtt og chilisaus i en lefse av mel. Den brettes sammen nederst og festes med egg, friteres og serveres med chilisaus. Ligner det på tacoen du kjenner?

Vi har laget Sjøsaker tacokrydder for å gjøre fredagstacoen enda mer spennende OG næringsrik! Verdt å prøve!

Kommentar

Tang og tare;
Den Ultimate Guiden!

Her kan du lese alt du ikke visste du ville vite om supermaten fra havet. Fra vikingene til skjønnhetsindustrien, tang og tare har mange bruksområder!

Siste innlegg

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0,00

VELKOMSTGAVE TIL DEG!

10% RABATT

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få rabattkoden tilsendt på mail.

Rabattkoden gjelder alle varer i nettbutikken.